“Jeg er altid på jagt efter flot plastik” Simone - Atelier Tonni

Simone fortæller om skattejagten efter plast imens hun er omringet af smukke vaser, skåle og andre kunstværker i værkstedet på Vesterbro i København. Her finder vi også kasser fyldt med farvet plastik i små stykker og pap-former, som hun bruger til at støbe plastik rundt om.

“Jeg får min plastik mange steder fra, i Danmark primært”.

Gamle mælkekasser bliver for eksempel omdannet til de mørkegrønne skåle. De lyserøde og hvide designs er fra forskellige dele af medicinbeholdere. De lysegrønne er fra gamle flaskeholdere, og de gule er brugt låg fra sodavand. På den måde har materialet også en historie med.


Bæredygtighed er min passion

Simone er drevet af at skabe noget smukt på en bæredygtig måde - det er hendes passion. “Der er rigtigt meget af det genbrugsplast, som vi har i Danmark, der ikke bliver brugt fordi det er for dyrt i arbejdstimer at genanvende, så ofte er det meget nemmere at købe noget hjem fra et andet land”. Derfor kræver det mere af én, som virksomhed og kunstner, hvis man vil skabe bæredygtige designs ved at genanvende de materialer, som ellers blot ville blive smidt ud. Det var her tanken omkring plastik kom. Der er nemlig meget plastik, som ikke bliver genanvendt. Det er netop dét plastik, som Simone laver til interiør og kunst.


At finde en styrke ved materialet

At lave design og kunst ud af plastrester og skrald kan være udfordrende for produktionen; man kan ikke bestille det hjem på samme måde som andet materiale.

“Det tager lidt tid at vænne sig til at arbejde med skrald, fordi du kan ikke få det konstant”.

Simone løber nemlig nogle gange tør for en farve og det kan derfor være svært at have en konstant produktion, som virksomhed. Et tip til andre virksomhederne er at “omfavne det [at produktionen kan være svær] og finde en anden styrke ved det produkt man laver”. I Simones tilfælde at skabe håndlavet designs, hvor ingen af produkterne er identiske. 


Styrken ved de smukke designs fra Atelier Tonni, er også den historie, som værkerne bærer med sig, og som kommer til udtryk ved at hvert design er helt unikt. Her er tale om håndværk, som har taget mange timer at lave, hvilket måske kan minde os om, at bæredygtighed tager tid og kræver en indsats, men i sidste ende er smukt og berigende. 


Hos KEEPR er vi vilde med godt håndværk og vi er vilde med at værkerne af Simone fra Atelier Tonni minder os om at bæredygtighed kræver meget energi og tid, men at det er dét værd.