"Sid på en papkasse i 6 måneder" - Joachim Bremer, designer og founder af Space Between

Vi møder designer og indehaver af Space Between; Joachim, på Original Coffee i Nordhavn. Stedet er, ligesom kvarteret, industrielt i sit udtryk - på den fede måde. Der er en tjekket kombination af klassiske designskamler, speciallavede borde og industrielle lamper, samt smukke bølgede gardiner, der giver en blødhed til det rå betongulv.

“Vi har forsøgt at skabe forskellige stemninger i de forskellige områder af caféen. Du kan både sidde badet i lys ude foran, du kan trække dig tilbage til hyggekrogen i den bagerste ende af lokalet. Og så har stedet en aftale med en løbeklub, så gardinerne har også en funktion, at skjule løbernes tøj og tasker.”

Omgivelserne sætter scenen

Når Joachim skal designe og indrette et nyt sted, så tager han altid udgangspunkt i omgivelserne. Det kan være noget historisk, naturen eller farverne i området.

“Lige her er der vandet og kvarteret som har et industrielt udtryk. Der er niveauerne, både i vandet men også i bygningerne. Vi har brugt det, i valget af farver og vi har indrettet i forskellige niveauer, ligesom lejlighederne er i området”

Joachim har selv bygget de runde borde i forskellige højder, som er malet i lyse- og mørkeblå nuancer, ligesom havet også har forskellige niveauer og nuancer af blå.

Funktion i højsædet

Stedet og indretningen sætter funktion højt, hvor de forskellige områder i kaffebaren har forskellige funktioner. Bagerst i rummet kan gardinet både fungere som rumdeler, til at give det rigtige lys og stemning, og det er godt for akustikken. Til at sidde på, har de bl.a. valgt skamler med håndtag købt hos KEEPR, så man nemt kan flytte rundt på dem. At der er valgt flytbare skamler, inviterer nemlig gæsterne til at flytte rundt på dem, og sidde som de har lyst til.

Funktion er et element Joachim råder andre til at tænke over først, når man skal indrette et sted. Det gælder også hvis man skal prioritere ens budget. Hvis man for eksempel er et sted for at spise eller arbejde, så sidder man der i længere tid. Her er kernefunktionen at sidde godt. Det gælder alle steder, både ude på en restaurant, på kontoret, og derhjemme.  

“Komfort betyder meget for oplevelsen af et sted. I stedet for at bruge en masse penge på et smukt billede, som hænger på væggen, så brug det på at sidde godt”. 

Kvalitet og levetid går hånd i hånd

Hele emnet omkring kvalitet og levetid har Joachim og Original Coffee tænkt ind i indretningen. De har specielt fokus på at holde møbler i cirkulation og vælge materialer med omtanke.

På kaffebaren er der for eksempel valgt kork, som sæde på de specialbyggede bænke og på fronten af baren. Kork er et materiale med omtanke for miljøet, da det kommer fra bark, som regenererer sig selv og ikke nødvendigvis kræver at træet fældes først.

Ifølge Joachim, så skal møbler og tilbehør være af en vis kvalitet, så det kan holde i lang tid og så det har mulighed for at blive vedligeholdt. “Det har designmøbler ofte. Og jeg kan for eksempel rigtigt godt lide træ, fordi når det bliver slidt, så kan vi slibe det og give det en ny behandling og så kan det blive brugt igen”.


“Hvis det er af høj kvalitet så har det stadigvæk en høj værdi, selvom det har været brugt”.

Et vigtigt tip fra Joachim, er at lade være med at købe noget midlertidigt, da det er spild ift. omtanke for miljøet og det er heller ikke noget man bliver glad for i længden.

“Sid på en papkasse i 6 måneder og så køb den der stol, som du egentligt gerne vil have. Lad være med at købe noget midlertidigt, fordi du bliver ikke lige så glad for det, det holder ikke lige så længe, og hvis det ender med at blive smidt ud efter lidt tid, så er det spild. Så vent og køb det du drømmer om.”

 -

Hos KEEPR håber vi, at du kan bruge Joachim’s tilgang til indretning som inspiration. Lad det inspirere dig til hvordan du kan indtænke omgivelser, funktion, og kvalitet næste gang du skal indrette eller købe møbler til dit hjem.