"Vi brænder for at skabe blomster på en ny måde" - Sara & Alice, skaberne af Reevein Studios

 

Sara til venstre og Alice til højre. Find udvalgte Slow Flowers hos KEEPR her.
Fotos: Eline Hædersdal.

Vi møder Sara & Alice en fredag formiddag. Det er dagen efter de har fejret åbningen af deres nye showroom, som ligger i hjertet af København på Nikolaj Plads. De fine hvide lokaler danner rammen for Reevein Studios, som skaber Slow Flowers: Et kunstnerisk alternativ til friske afskårne blomster. 

Et kreativt match

De to mødte hinanden på et reklamebureau. Alice lavede rekvisitter for et projekt Sara arbejdede på. Alice har nemlig lavet make-up, special effects & rekvisitter i filmindustrien i mange år og Sara har arbejdet i den kreative reklamebranche. De startede med at bruge dét, de havde, af brugte tekstiler fra tøjindustrien og rester fra bl.a. rekvisitter. Her blev de første prototyper skabt. 

Alice: “Jeg var ekstremt fascineret af at høre Sara tale om blomsterindustrien, og at hun gerne ville skabe et alternativ. Noget som skulle være eksklusivt. Også for at udfordre de kedelige fake-flowers.”


Når man spørger ind til, hvad de brænder for i processen, fortæller de, at de sætter pris på begge to at være involveret i alle steps. Dog har de forskellige passioner.

Alice: “Jeg er en materialenørd. Jeg elsker at dykke ned i noget og undersøge videre og videre, om materialer, shine og andre looks.”

Sara: “Jeg er mere omkring den overordnede kreative retning i starten af processen. At finde sjove nye måder at gøre tingene på og at bryde grænser mellem design og kunst”.


Atrium Red

“Vi ønsker at være dét bedre alternativ”

 

Alice holder The Dawn Feather Leaf Pink.

Sara fortæller omkring deres grundlæggende passion omkring Reevein Studios: “Vi har ikke lyst til at prædike omkring den grønne omstilling. Fordi hvis du skaber noget nyt i dag, så skal det være noget, som tager højde for miljøet. Men vi vil også gerne have at produktet holder i mange, mange år. Derfor bruger vi for eksempel latex og lim. Vi bruger de bedste alternativer, når vi kan, og vi prøver at bruge så mange genbrugsmaterialer, som muligt.”

Behold det for evigt

Sara og Alice har ønsket at skabe noget, der varer ved. Det er ikke kun godt for miljøet, at skabe noget, som kan holde i mange år i stedet for at købe nyt hele tiden. Det handler også om at skabe noget, som kan forlænge dét minde, der kan være omkring blomster.

Sara holder Atrium Ivory.

Sara: “Der er noget smukt i, at man kan beholde en blomst fra ens brudebuket. Eller at en gave, som man giver til ens mor, kan vare længere tid end en uge. At blomsten og mindet omkring den kan holde nærmest for evigt.”

Fra skitse til Slow Flower

Alice fortæller passioneret om, hvordan processen hænger sammen: “Alle de designs, der er lavet, har Sara og jeg lavet sammen. Vi skitserer først og så sender vi det til test. Vi finder de rigtige materialer og undersøger, hvad der er bedst i forhold til, hvordan det skal se ud i sidste ende. Skal det være skinnende eller ej? Alle de her små skridt er en spændende eksplorativ fase. I slutningen laver vi en prototype, og derfra handler det om, at sikre at produktionen overholder vores egne standarder i forhold til looket og at produkterne er lavet af så mange genbrugsmaterialer som muligt.”

Sara og Alice arbejder med et team, hvor hver person kun laver én ting, fordi hun eller han er den bedste til lige netop det. For eksempel er der kun én person, som maler bladene, og det er en anden, som sætter stilken på. “Alt er håndlavet og der er intet, som bliver lavet af en maskine", forklarer Alice.

“Det er en jungle”

Det er tydeligt, at de to kvinder er interesserede i den grønne omstilling. Sara forklarer: “Vi prøver at gøre vores bedste, men hvad der er godt for miljøet er også svært. Det er en jungle at finde rundt i. Lige nu er der en debat omkring, hvorvidt det er godt at genbruge plast i tøjindustrien. Fordi når det bliver brugt til tøj, så er det ikke muligt at genbruge igen. Så vi er også generelt interesseret i, hvordan man kan skabe noget, der skader miljøet mindst muligt. Og med disse blomster tester vi hele tiden nye muligheder for at blive bedre. Vi ønsker ikke at love noget og sige eksakte tal som for eksempel at sige 80% genbrugsmateriale, men vi prøver hele tiden at gøre det bedre. Vi vil skabe noget, som er lavet af så mange genbrugsmaterialer som muligt plus materialer, der gør, at produktet kan holde i mange, mange, mange år.”

 

Alice supplerer: “Og vi er kun os to, og vi er ikke eksperter, men to personer, som brænder for at skabe blomster på en ny måde.”

 

Se udvalgte Slow Flowers fra Reevein Studios her.