"Nærhed og det lokale er drivkraften" - Anne-Sophie, Medejer af Enghave Plads 9

Udefra bliver du mødt af den hyggelige lyskæde, caféborde og en luge hvor du kan købe en kold fadøl, et glas naturvin eller en dejlig varm kop kaffe til din gåtur. Her står én af de 3 ejere bag Enghave Plads 9; Anne-Sophie. 

Det nære og lokale, som vi selv elsker

“Corona kom og vi tænkte - nu gør vi det” fortæller Anne-Sophie passioneret omkring hvordan stedet har transformeret sig fra at være en lille luge i muren på pladsen, til at være en hyggelig café med plads til flere af de lokale stamgæster ude og inde. Der er kun mad og drikke på hylderne og menuen, som de selv elsker - og næsten alt er lokalt produceret. 

Selvom det er svært, så prøver Enghave Plads 9 at være så bæredygtige som muligt. Det er for eksempel i valget af møbler til stedet. Her finder man fine genbrugsfund samt designklassikere fra FDB Møbler i andensortering, som er købt hos KEEPR. Det er også i affaldssortering, i at tænke over hvilke fustager der købes, i at vælge så lokale varer som muligt, og i at “samle til bunke når vi bestiller for at minimere transporten”. Fordi Anne-Sophie er en del af en mindre lokal virksomhed, betyder det noget, hvem de samarbejder med og dermed støtter op omkring. 

“Vi prøver at samarbejde med nogen, hvor vi gerne vil støtte op omkring deres forretning. For mig er det, det nære i det og at støtte hinanden.”