Moderne minimalisme og finurlige fund hos Michael Schmidt - Creative Consultant og Gallerist

Foto: Philip Høpner.

Michael Schmidt lever af at fortælle historier i billeder og ord, som Kreativ Konsulent, som galleriejer og via Instagram-profilen @michaeldansk. Interessen for design og indretning er kommet helt naturligt til ham. Han er vokset op i en arkitektfamilie og design har derfor fyldt helt naturligt i hans liv fra barnsben.

Fotos: Philip Høpner. 

Hjemme hos Michael, på Nørrebro i København, er der fyldt med farver og kontraster, der på en magisk vis er i balance. Indretningen i den smukke herskabslejlighed, med plankegulve og en unik loftshøjde på 310 cm, er en forlængelse af hvem Michael er. Hans bolig er en stilfuld, farverig oase, der har en minimalistisk ro, selvom det er et hjem med mange finurlige fund, som fortæller forskellige spændende historier.


Foto til venstre:
Ditte Isager. Foto til højre: Michael Schmidt.

Hvilken stil har du?

“Jeg kæmper en evig indre kamp mellem noget stringent, minimalistisk og en total tingfinder mentalitet, hvor der er masser af finurligheder at gå på opdagelse i.” Søgen efter balance er ikke kun i stilen mellem det nysgerrige, farverige univers og det minimalistisk rolige udtryk, det er også i balancen mellem funktion og æstetik. “De genstande, der bor i hjemmet med mig, må gerne opleves som en naturlig forlængelse af det liv vi lever her, så de skal selvfølgelig være anvendelige, men også gerne have noget personlighed.”

Foto: Michael Schmidt.

Kvalitet er et designkrav for Michael. Ting skal kunne holde i mange år og også gerne kunne gives videre til de næste generationer. Da både æstetik, funktionalitet og kvalitet er udgangspunkt for møblerne hjemme hos Michael, er det helt naturligt at det tager lang tid, når han skal finde noget til hjemmet. 


“Jeg vil hellere vente på det helt perfekte møbel end løbende at udskifte og lave lappeløsninger. Det tror jeg også skaber mest personlighed i hjemmet, og så nyder jeg processen med at finde de rigtige elementer. Ofte indebærer det mange timers søgen på nettet.”


Kunst og arvestykker er særligt vigtige for Michael. De er lig med personlighed og fortæller historier. Det er ikke kun det gamle, som kan fortælle en historie, det kan moderne design i den grad. Her har Michael en forkærlighed for geometriske linjer og farver.


Fotos: Michael Schmidt.


Træskænken fra 50erne var oprindeligt Michaels bedstefars møbel, som har en særlig betydning for ham. “Den er produceret hos Knoll, hvor han arbejdede som arkitekt, og dufter stadig af det tegnegrej, han opbevarede i skænken i årtier.”


Loftslampen er designet af Vittoriano Viganò i 1951 og er en del af Cinquanta kollektionen fra Astep. Med en dobbeltstammet konstruktion er det en slags kinetisk objekt, som er konstrueret til at udnytte ligevægtsprincippet i sit design. Find den brugt hos KEEPR her.

Er bæredygtig design vigtigt for dig?

“Jeg tror, at vi er rigtig mange, der i de seneste år har fået en større bevidsthed om vores forbrug og den effekt, det har på vores omgivelser. Selv køber jeg meget mere brugt, end jeg har gjort før – det gælder både tøj og møbler. Samtidig går jeg også meget op i, at de ting, jeg køber, kan have et langt liv og potentielt gå videre til andre, når jeg ikke skal bruge dem mere. Det giver rigtig meget mening for mig at se på kvaliteten af et design, materialerne og håndværket, når jeg køber nyt. Jeg håber, at mindre fokus på trends og større bevidsthed om kvalitet kan have en positiv effekt på vores omgivelser.”


Michael bruger lang tid på at finde de rigtige genstande til hjemmet, så der ikke er behov for meget udskiftning. Når der af og til er noget, der alligevel opdateres, så sørger han for at sælge de brugte sager, så andre kan få glæde af dem. Og han køber også selv meget brugt.

Foto: Philip Høpner.

“Brugt har mere charme, end de nye ting”  

Hvis Michael har brug for at købe noget nyt, så er det vigtigt for ham at se på materialer og produktion. “Jeg vil hellere købe en skammel, der er lavet af skandinavisk fyrretræ og tilvirket af en lokal snedker, end jeg vil købe en plastiktaburet, der er lavet på en fabrik uden for Europa”.


Det er helt naturligt, at Michael godt kan lide at bruge meget tid på at finde et smukt møbel. Han har altid været glad for at kigge i genbrugsbutikker, og i hans kvarter i København ligger der en hel del gode steder. Han kombinerer genbrugsfund i butikker med genbrugsfund på nettet. 

Foto: Ditte Isager.

Hvorfor kan du godt lide at købe noget brugt?

“For mig betyder et interessant design og gode materialer mere end en perfekt stand. Jeg vil meget hellere købe et brugt møbel, der er velproduceret, end jeg vil købe noget nyt, bare fordi det er helt "fejlfrit". " Design som er gennemtænkt og velproduceret kan ofte vedligeholdes og plejes, så selvom det måske bærer præg af brug, er kvaliteten stadig god.”