“Mange ting bliver smukkere af at være brugt” - Ida Mehl, 30 år, København

Når man kommer ind i Ida Mehls 2-værelses lejlighed på ydre Nørrebro fornemmer man hurtigt en personlig stil, som både rummer danske designklassikere og nutidigt, moderne interiør. 

Indretningen i Idas hjem har været under udvikling i mange år og er primært møbler hun har arvet fra sin mormor, suppleret med nye møbler som hun selv har sparet sammen til.

"Det tager tid at bygge et hjem op"

Og det er den tid, som Ida tror er med til at gøre hendes indretning meget personlig. For meget af det, hun omgiver sig med har en historie. Både den sorte retro lædersofa og det klassiske ellipsebord fra Piet Hein, som hun har arvet fra sin mormor og minder hende om ferier med mormorens hjemmelavede mad i det Nordjyske. 

Ida sørger for at omgive sig med smukke ting, der gør hende glad. Og for Ida er smukke ting tit og ofte brugt.

"Den måde vi indretter os på, fortæller omverden hvem vi er"

Hvordan vi indretter os på siger meget om vi er. Ens hjem er en forlængelse af ens identitet og man kan portrættere nogle bestemte værdier med ens valg af indretning. I hvert fald hvis man spørger Ida. For hende og hendes omgangskreds er det blevet en identitetsmarkør at tage bæredygtige valg og købe møbler brugt - at være bevidst om sit forbrug. For dem opstår det interessante i den historie, der tit kommer med at købe møbler bæredygtigt. 

Ikke sagt, at hun aldrig køber ting til hjemmet fra ny. Men når hun gør er det en lang beslutningsproces som involverer en masse research:

“Hvis jeg køber en designklassiker kan jeg godt lide at sætte mig ind i historien. Hvem er designeren. Hvornår blev den designet. Fordi så bliver det en del af købsprocessen og så kan jeg både retfærdiggøre prisen og at købe den fra ny.” 

Når Ida leder efter interiør til sit hjem tjekker hun altid først, om hun kan få det brugt. Men hun oplever oftest at det er tidskrævende og besværligt. For hvis det var lige så nemt og tilgængeligt at købe brugt, så ville hun gerne købe designklassikere brugt i god stand - til samme pris som nyt.

 Ida's råd til en personlig (og bæredygtig) indretning:

  • Gode ting tager tid: Giv dig god tid til at finde de helt rigtige møbler til dit hjem og find ro i, at det tager lang tid at bygge et personligt hjem op.

  • Vælg primært brugt: Brugte møbler kommer med en historie, der giver personlighed og er samtidigt det bedste vi kan gøre for miljøet.

  • Suppler med nyt af høj kvalitet: Hvis du skal købe nye møbler til hjemmet, så sørg for at det er høj kvalitet, så det kan holde længe. Altid kvalitet over kvantitet.