"Jeg elsker når de ting, jeg omgiver mig med, har en sjæl" - Julie: Kreativ konsulent og stifter af Collect23

Julie hjemme i køkkenet på Østerbro, København.

Vi har mødt Julie til en snak omkring indretning og bæredygtighed. Man bliver hurtigt draget af Julies farverige og varme personlighed. Det er også noget af det, som betegner hendes stil og dét som driver hende i hendes arbejde. Både når hun arbejder som model, stylist, som kreativ konsulent og når hun designer tøjet til hendes egen linje “Collect23 Remade”, som er lavet af genanvendte materialer og er en del af sortimentet på vintage-webshoppen Collect23, som netop har åbnet et showroom i indre København.

 

Hvad interesserer dig?
“Vintage mode og design, som jeg kan nørde ret meget i mit virke som ejer af Collect23… Jeg elsker når de ting jeg omgiver mig med har en sjæl og et design der er tænkt over.”

Julie i Collect23 showroomet på Sølvgade i København.

Og så er Julie en social person og derfor betyder det meget for hende, hvordan hendes nærmeste har det. “Jeg går meget op i mine relationer og er meget nysgerrig på mennesker og relationelle dynamikker.”

Julie og hendes familie på Østerbro i København.
 

Hvordan ville du beskrive din stil?
“Farverig, personlig og en anelse ‘Villa, Ville Kulla’." 

Det er vigtigt for Julie, at de ting hun har derhjemme gør hende glad og hun kan godt lide at indretningen afspejler hendes personlighed. Men funktionalitet og behov vægter også højt, når man er en familie:  “Vi bor fire mennesker på 80 kvm, så der er ikke nogle ting hjemme hos os, der er overflødige". Derfor, hvis Julie og familien skal have et møbel til lejligheden, så bruger hun god tid på at undersøge hvilket møbel, der passer bedst ind funktionelt og stilmæssigt.

 

Hjemme hos Julie. Vasen er fra KEEPR; Strøm XL Salsa Vase fra raawii.

Julie’s stil er en fin balance mellem det praktiske og det personlige, hvor de ting, som er i hjemmet, skal give en god energi. “Jeg er sådan én, der mærker alting ret meget, og det betyder meget for mig at have en varm og hyggelig indretning”, forklarer Julie. 

 

Hvad elsker du ved dit hjem?
“Udover vores kunst, elsker jeg virkelig vores vitrineskab, som er købt brugt. Det er det eneste sted jeg kan arrangere lidt stilleben, uden at det må vige pladsen for lego, tuscher eller andre af børnenes ting. Derudover elsker jeg vores blå Verner Panton stol, som vi bruger som sofabord og som drengene elsker at inddrage i deres leg på forskellige måder”.

“For mig er det ikke nødvendigvis særlig vigtigt, at det er en bestemt designer, der har lavet møblet, men mere vigtigt om komforten er god, om den har et æstetisk udtryk, der taler til mig. Og om det er en investering, forstået på den måde, at det skal kunne holde i mange år.” Sådan et møbel kan sagtens være genbrug ifølge Julie. Når hun går på genbrugsjagt kan det både være i de fysiske genbrugsbutikker, på loppemarkeder, online markedspladser, og KEEPR.

 

Hvad er din drivkraft i Collect23?

“Jeg kan simpelthen ikke lade være. Jeg synes min mission er vigtig og jeg føler det giver så meget mening.” 

Omtanke for miljøet er også én af grundene til at Julie startede Collect23. “Forretningen er skabt ud fra en vision om at gøre online vintage shopping nemmere… Jeg syntes vi manglede en webshop med et kurateret udvalg af vintage, hvor shoppeoplevelsen er lige så nem som på de andre store webshops, hvor du med få klik kan få det du drømmer om, leveret til din dør.”

Det er tydeligt, at Julie er passioneret omkring Collect23 og så har hun mange hatte på: “Jeg køber ind, skyder billederne til webshoppen, driver Instagram profilen osv”. Og så er Remade kollektionen hendes eget design lavet af genbrugsmaterialer og syet af hendes mor, der er skrædder. 

 

Hvad betyder bæredygtighed for dig? 
“Det fylder rigtig meget… Jeg havde en periode, hvor jeg gik rundt og var lidt rigeligt klimaangst og næsten havde dårlig samvittighed over at have sat børn i verden. Det er jeg færdig med”.

“Jeg tror meget på, at alle kan gøre noget, men ingen kan gøre alt.”

Derfor er nærmest alt hjemme hos Julie og familien genbrug. “Jeg køber kun ting, der holder, og som kan sælges videre, hvis vi en dag ikke har brug for dem mere. På den måde holder vi vores forbrug cirkulært og jeg er generelt en person, der kun køber få ting jeg virkelig elsker i stedet for flere ting jeg er semi-glad for.”

“Jeg vil også hellere betale mere for noget og vide, at mine børn en dag kan arve det eller det kan blive solgt videre til nogle andre, der kan have glæde af det.”