Forårsklar altan: 5 tips til at gøre din altan klar til den kommende udendørssæson

Med foråret der banker på, er det tid til at forberede sig på den kommende udendørssæson. Din altan er en af de mest værdifulde steder, hvor du kan nyde det gode vejr og slappe af udendørs. Men er din altan klar til det? Her er fem essentielle tips til at gøre din altan klar til den kommende udendørssæson og skabe et hyggeligt og funktionelt udendørs opholdsområde.

1. Grundig oprydning og rengøring

Ryd grundigt op på din altan og fjern alt snavs, støv og spindelvæv med en kost. Start med at rengøre de lodrette flader med universalrengøring og en klud, såsom vægge, vinduesrammer, tremmer og gelænder. Derefter pudser du alle ruderne med vand og sæbe og en gummiskraber. Til sidst rengør du dit altan gulv, som nok er blevet mere beskidt efter du har rengjort lodrette flader og pudset ruderne. Hvis gulvet er lavet af et glat materiale, som f.eks. træ, kan du vaske det med vand tilsat lidt opvaskemiddel og bruge en mobbe eller en klud. Er gulvet derimod lavet af et ru materiale, som beton, skal der mere knofedt til og du kan med fordel bruge en stiv børste til at få skidtet løsnet.

 

2. Forny dine møbler

Gennemgå dine altanmøbler grundigt for eventuelle skader eller tegn på slid. Reparer eventuelle brudte dele eller løse skruer for at forlænge møblernes levetid. Overvej at male eller lakere møblerne for at give dem et friskt look, og skift pudebetræk og betræk efter behov for at tilføre farver og mønstre, der passer til forårets stemning.

Hvis du mangler møbler til altanen, har KEEPR et udvalg af både borde, stole, og accessories til altanen.

 

3. Gør det grønt for biodiversiteten

Planter og blomster tilfører ikke kun liv og farve til din altan og skaber en forårsstemning, men de hjælper også byens insekter og sommerfugle. Plant derfor mange forskellige blomster i blomsterkasser, potter og krukker, og sørg for at vælge arter, der er naturligt hjemmehørende i Danmark og passer til henholdsvis forår, sommer og efterår. Vælg også blomster og planter, der passer til den mængde sollys og vind, der kommer på din altan, så planterne ikke dør. Til sidst er det vigtigt, at du undgår brug af sprøjtemidler, da det rammer hele økosystemet i haven og samtidig er dårligt for vores grundvand og sundhed.  

4. Skab hygge

Gør din altan til et hyggeligt fristed ved at tilføje bløde tekstiler og stemningsfuld belysning. Læg komfortable tæpper og puder på møblerne, så du kan slappe af og nyde solen i fuld komfort. Installer lyskæder eller lanterner for at skabe en varm og indbydende atmosfære om aftenen. En oplagt lampe til altanen, er denne lanterne fra Rosendahl, som kan oplades med solenergi. Overvej også at tilføje en parasol eller en markise for at skabe skygge på de varmeste dage.

 Rosendahl Soft Spot Solar Lamper

5. Kæl for detaljerne

De små detaljer kan gøre en stor forskel på din altan. Tilføj dekorationer som duftende lys, små statuer eller vindspil for at skabe personlighed og charme. Overvej også at tilføje et udendørstæppe eller et lille bord til at skabe et hyggeligt hjørne. 

Se for eksempel Eyelet Sidebord fra HOUE, som er perfekt til stille morgenkaffen eller aften cocktails. Glem ikke at vedligeholde din altan løbende og sørg for at holde den ren og ryddelig for at maksimere din fornøjelse af den i foråret.

Med disse fem tips er din altan nu klar til at blive det perfekte udendørs tilflugtssted, hvor du kan nyde solen og frisk luft i den kommende sæson. Ved at følge disse enkle trin kan du skabe et hyggeligt og indbydende rum, der inviterer til afslapning og hygge udendørs. Så gør dig klar til at omfavne den kommende udendørssæson med din fornyede altan! Se også vores udvalg af møbler og accessories til altanen.